Het is altijd leuk om iemand te verrassen met een surpriseparty! Er zijn ook heel veel mooie momenten, vaak momenten waar je zelf niet eens bij stilstaat! Dit zijn mijn favoriete momenten om iemand te verrassen met een surpriseparty.

1. Een verjaardag

Een verjaardag is voor mij de meest voor de hand liggende reden om een verrassingsfeestje te organiseren. Vaak gebeurt het bij het vieren van een kroonjaar, dus als iemand 40, 50 of 60 jaar wordt.

  • Ik heb het zelf ook een paar keer georganiseerd! Zo organiseerde ik een feestje toen mijn moeder 40 jaar werd en trouwens ook toen mijn man (jaren later!) 40 jaar werd. Lees hier over het verrassingsfeestje voor mijn man.

2. Huwelijksaanzoek

Eigenlijk kun je een huwelijksaanzoek ook zien als een verrassingsfeestje, al is het misschien maar voor twee personen! Als je gewoon op één knie wilt gaan en de vraag wilt stellen, dan hoeft er niet zoveel geregeld te worden. Wil je het groter aanpakken, dan heb je wel een goed plan nodig. Als je het echt groot wilt aanpakken, organiseer je een heel feest en tijdens het feest vraag je jouw partner ten huwelijk! Wees er in dit geval wel zeker van dat jouw partner dit leuk vindt en dat hij of zij ‘ja’ gaat zeggen.

3. Een vrijgezellenfeest

Een vrijgezellenfeest, is vaak ook een verrassing. Vaak weet de vrijgezel niet op welke dag het feestje is en ook niet wat ze gaan doen.

  • Op het vrijgezellenfeestje van mij en mijn man werden wij op dezelfde dag verrast. Wij waren gewoon thuis, aan het werk, toen ineens iedereen voor de deur stond. We gingen op stap, allebei apart en we hadden geen idee wat wij gingen doen. Wat een verrassing!

4. Bij een huwelijksjubileum

Als je een huwelijksjubileum hebt, van bijvoorbeeld 12,5 jaar, 15 jaar of hoeveel jaar dan ook, kun je jouw partner verrassen met een verrassingsfeestje voor jullie huwelijk. Het organiseren gaat  precies hetzelfde als bij iemand die je verrast voor zijn verjaardag.

  • Misschien niet echt een feestje; maar toen mijn ouders 30 jaar getrouwd waren hebben wij ze verrast met een weekendje weg, met het hele gezin. Dat was best een geregel, maar wat waren ze blij én verrast!

5. Bij een babyshower

Ook de babyshower wordt vaak als verrassing gegeven. Dit heb ik zelf ook regelmatig georganiseerd, voor mijn zus en schoonzussen. Het verschil met een verjaardag, is dat er bij een babyshower meer activiteiten zijn. Vooral spelletjes en aan het uitpakken van de cadeaus wordt veel aandacht besteed. Bij andere feestjes is dit meestal niet het geval.

  • Bij mijn schoonzus werd haar zus als afleiding ingezet. Zij zouden nog even naar de winkels gaan; terwijl wij bij haar thuis alles klaar konden zetten voor de babyshower. Ze wist niet wat ze zag, toen ze weer thuis kwam!

6. Als afscheid

Heb jij vrienden of familie die gaan verhuizen, misschien zelfs emigreren? Dan is een afscheidsfeest sowieso een must en hoe leuk is het als je dit als een verrassing doet? Het organiseren van een feestje is iets waar zij zelf op dat moment helemaal geen tijd voor hebben. Zorg voor een goede locatie en nodig iedereen uit die belangrijk is voor ze. Zorg dat het feestje een Nederlands tintje krijgt; want als ze gaan emigreren dan gaan ze echt wel wat dingen missen!
In het verlengende hiervan; je kunt ook een feestje organiseren als iemand terugkomt. Een perfecte manier om hen welkom te heten. Het kan hen helpen om weer thuis te komen en te genieten van het gezelschap van vrienden en familie die ze hebben gemist.

7. Op het werk

Eigenlijk kun je van ieder feestje een verrassingsfeestje maken. Waarom geen verrassingsfeestje als iemand een promotie of een nieuwe baan heeft? In dit geval kun je het ook op het werk organiseren en veel collega’s uitnodigen, superleuk. En nog leuker: als iemand met pensioen gaat, is dat toch een hele mooie reden voor een feestje. Als verrassing zet je de pensionado in het zonnetje; zo leuk!