Cadeau dag van de leidster

Originele cadeaus voor Dag van de leidsters

Gaan jouw kinderen naar de kinderopvang? Naar het kinderdagverblijf, de BSO of misschien noem je het wel NSO. Let dan op; de derde donderdag van september is het weer de Dag van de Leidsters!  Dit jaar is dit op 19 september 2024. Een mooi moment om de leidsters én leiders van de kinderopvang te bedanken.

Bedankje voor het kdv of de bso

Mijn zoontjes gingen al vanaf dat ze klein zijn met veel plezier naar het kinderdagverblijf. Ze hebben het er altijd zo naar hun zin gehad! Het is toch altijd afwachten of kinderen het naar hun zin hebben. En, ook wel fijn, ik was ook erg blij met de leidsters. Daarom ben ik blij met de derde donderdag van september; Dag van de Leidsters! Ik vind het belangrijk om hier toch wel even bij stil te staan. Het is een goede zaak om de leidsters, juffen, pedagogisch medewerkers of hoe je ze ook noemt, eens in het zonnetje te zetten! Natuurlijk doen ze gewoon hun werk, maar ze zorgen wel voor ons meest kostbare bezit en ik heb het gevoel dat ze regelmatig een stapje extra doen. Dat is toch heel fijn voor ouders. Fijn dat er een speciale dag voor is; want anders doe je het misschien alleen bij een afscheid ofzo. En dat is eigenlijk al te laat!

Wat geef je op de Dag van de Leidster?

Een aantal jaren geleden is de derde donderdag van september officieel uitgeroepen tot de Dag van de Leidsters. Een moment waarop je als ouder je waardering kunt geven en vaak krijgt het personeel ook een presentje van het bedrijf zelf.
Maar goed; welke bedankje geef je dan aan de pm’ers, de juffies? Wat geef je een gastouder? Want een originele verrassing bedenken voor de juffen van het kinderdagverblijf, dat is makkelijker gezegd dan gedaan!
 • Is er een oudercommissie of iets die een gezamenlijk cadeau regelt? Dan kun je zelf nog wel iets geven, maar dan hoeft het misschien niet.
 • Geef je een cadeau voor iedere leidster apart of kies je juist een cadeau voor de hele afdeling?

Cadeau voor op de groep

 • Wat vliegt de tijd toch, vind je niet? Een toepasselijk cadeau is daarom een mooie klok, natuurlijk wel persoon. Misschien kun je hem zelf kleuren of kun je hem persoonlijk laten drukken met een toepasselijke foto of tekst.
 • Puzzel van de groepfoto, dat is ook leuk voor de kinderen zelf! Je bestelt er een bij YourSurprise of Smartphoto
 • Slinger met vervulbare of herbruikbare vlaggen: dat is nog eens origineel! Tenslotte is iedere dag bij jouw juffies toch een feestje? En daar horen slingers bij. Mijn eigen slinger is een slinger welke bestaat uit transparante insteekvakken, die je zelf kunt vullen. Worden het letters, een fotocollage, kindertekeningen of bloemblaadjes?
 • Tegeltje met tekst voor de leidsters van het kinderdagverblijf.
 • Tissuebox
 • Een boek voor op de groep, met een leuke tekst namens jouw kindje erin
 • Een puzzel voor op de groep, in de doos kun je ook een leuke tekst namens jouw kindje schrijven.
 • Een theedoos met luxe thee erin, voor de leidsters

Zelf gemaakt cadeau voor op de groep

Natuurlijk kun je een leuk cadeau voor de leidsters zelf geven, maar waarom geef je niet een keer een zelfgemaakte creatie voor op de groep! Zo heeft iedereen er plezier van en jouw zoon of dochter zal zeker trots zijn op het cadeau van hem of haar. Wij geven je graag wat suggesties!
Creatief zijn voor de juffies is extra leuk. Ze verdienen het!

Cadeautips voor de bso

 • Het boek ‘Superjuf’ >> Leuk voor de leidsters om voor te lezen
 • Een klok met leuke foto >> de tijd vliegt op de bso! Deze vindt je bijvoorbeeld bij Smartphoto of YourSurprise.
 • Geef een vriendenboekje aan de leidsters en vul het zelf alvast in! De juffen kunnen het vriendenboekje ook in laten vullen door de rest van de kinderen!
 • Chocobox ‘liefde is’ voor de juf…. >> leuk om te geven voor alle kindjes die stiekem verliefd zijn op de leidster!
 • Bak koekjes met jouw zoon of dochter >> liefde gaat tenslotte door de maag!
 • Laat een kinderpuzzel maken van de groepsfoto van de groep van jouw kindje; leuk voor jong en oud!
 

Geschenk namens de groep

Veel oudercommissies zullen ook iets aan deze dag doen; al zal dat per kinderdagverblijf of BSO weer anders zijn. In de jaren dat mijn kinderen er waren, werd er dit namens de groep gegeven.
 1. Een vlaggenlijn met vlaggetjes getekend/ gekleurd door de kinderen
 2. Versierde theezakjes
 3. Een memoryspel met foto’s van alle kinderen
 4. Een foto van de kinderen op een papieren bloem; zodat je een mooi boeket met bloemen/ kinderen hebt!
 5. Een vriendenboekje voor de leidsters, ingevuld door de (ouders) van de kinderen. Leuk om nog eens na te lezen!

Knutselen

Bedenk vooral dat het de gedachte is die telt! Kom dus niet aan met dure cadeaubonnen; dat is echt niet nodig. Een eigen gemaakte tekening is toch heel erg leuk? De juf heeft vast wel een map oid waar ze ze in bewaard. Zelf vind ik het leuk om er dan ook nog een foto bij te doen; dan weten ze later ook nog wie hij is.