Een cadeautje voor de schrik

Een cadeautje voor de schrik

We kennen natuurlijk allemaal de cadeautjes waar je kinderen mee beloont. De ‘Als je nu lief bent, dan krijg je straks een ijsje!’ of als je ‘na het winkelen krijg je een cadeautje’. Maar ken je ook een cadeau voor de schrik?!

Prikkado

Mijn zoontje Ryan moest een aantal jaren geleden naar het consultatiebureau, onder andere voor zijn laatste prikje, au! Ik vertelde het hem in de ochtend; zodat hij er niet heel lang tegenaan hoefde te hikken. Alec reageerde direct heel enthousiast: ‘Dan krijg je vanmiddag cadeaus!’ En dat had ik inderdaad in gedachten; een kleinigheidje omdat zo’n prik toch niet zo leuk is. Net zoals ze bij de tandarts vaak een klein speeltje mogen uitkiezen als ze het goed hebben gedaan. Is dit omkopen? Eigenlijk wel he?

In de speelgoedwinkel

Ryan hield zich natuurlijk heel groot en stoer toen hij een prik kreeg; hij wilde wel een cadeautje! Dus met een pleister op zijn arm liepen we daarna direct naar de speelgoedwinkel. Maar help, wat voor een cadeautje?! Ik had zelf iets kleins in gedachten, maar hij liep natuurlijk direct naar de grote dozen LEGO. Gelukkig kon ik hem afleiden naar de knutselspullen, waar hij vervolgens iets moois koos. Binnen 10 minuten liep een trotse Ryan met zijn cadeau van nog geen 5 euro naar buiten! Kijk, dat is goed werk!

Schrikcadeau

Alec vond het toch maar niets dat hij niets had gekregen, ook al had hij geen prik gekregen. Maar ja, ze hoeven niet altijd alles hetzelfde te hebben, toch? En nog geen twee weken later kreeg hij geen prikcadeau, maar een schrikcadeau! Hij was namelijk in de sloot gevallen tijdens een les over de waterkant, schrikken dus! En hij dus wel een cadeau voor de schrik verdiend, vond hij zelf.  De volgende dag kreeg hij van zijn beste vriendinnetje het tijdschrift BOBO, ‘voor de schrik’. Gelukkig, ik ben dus niet de enige die schrikcadeaus geeft!

En jullie, geven jullie schrik- of prikcadeaus??