Zelf cadeaus kopen moet je ook leren

Cadeaus geven moet je leren

Het kiezen van een cadeautje kan een leuke, maar soms ook uitdagende taak zijn. Zeker wanneer je, zoals ik, besluit om je kinderen erbij te betrekken! Onlangs ging ik met mijn twee zoontjes op pad naar het winkelcentrum om een cadeau te kopen voor een vriendin die net bevallen is van een dochtertje. Dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot; lees je mee?

Een kraamcadeautje

Cadeautjes kopen, dat moet je leren. Dat vind ik tenminste; want anders krijg je kinderen die alleen maar cadeaubonnen cadeau geven šŸ™‚ Daarom neem ik ze af en toe mee als ik een cadeau moet kopen. Een vriendin is pas bevallen van een dochtertje, dus we hebben een kraamcadeau nodig! Eigenlijk heb ik allang een cadeau besteld, maar mijn zoontje wil ook wat kopen voor de baby! Nou ja, eigenlijk wil hij een zusje, maar aangezien dat er niet in zit, neemt hij maar genoegen met een cadeautje uitzoeken voor het lieve meisje.
Dus hup, wij naar het winkelcentrum! Vooraf spreken wij af, de oudste mag iets uitkiezen voor de baby en de jongste iets voor zijn vriendje, haar grote broer. Zo gezegd, zo gedaan. Ik besluit dat ik iets van kleertjes wil geven, ik weet dat de oudste dat ook leuk vindt. Daarbij wil ik het budget niet te hoog maken, ik heb natuurlijk ook al een ander kraamcadeau. Dus we gaan naar de Zeeman, wat de jongens sowieso al een feest vinden!

Wat een lief jurkje

We lopen dus naar de babykleertjes: wat ik zelf altijd leuk blijf vinden. Onvoorstelbaar dat mijn kids ook van die kleine rompertjes aan hebben gehad! (oh wacht, ik zelf ook!). Ik zie een leuk rompertje liggen en wil het aan A. laten zien, maar hij staat al helemaal verliefd bij een ander kledingrek. Met babyjurkjes en rokjes! Er is geen twijfel mogelijk; hier gaat hij iets van uitkiezen! Hij vindt de jurkjes echt geweldig en ziet dan een paarsachtig rokje…. en die moet hem worden! Ik probeer hem nog wat af te leiden door wat rompertjes te laten zien, maar nee, dat rokje wordt het. En hij mocht het toch uitkiezen?! Dan ziet hij ook nog een shirtje met Mickey en Minnie Mouse, die moet er ook bij! Op zich geen probleem, ware het niet dat euh… het rokje en het shirtje echt niet bij elkaar passen!
Maar ik kan praten als Brugman; hij mocht kiezen en hij wil dit rokje en dit shirtje. En niets anders. Ik neem een diepe zucht en zie mij in gedachten al heerlijk online shoppen, wat makkelijk is dat toch! Maar eerlijk is eerlijk, hij mocht kiezen! Ik besluit er de humor maar van in te zien; ik weet zeker dat die vriendin dat ook kan!

Cadeau voor grote broer

Daarna mag Ryan ook nog een cadeau voor zijn vriendje, de grote broer, uitkiezen! Ryan is gek van TeigetjeĀ en natuurlijk kiest hij het eerste wat hij van TeigetjeĀ ziet! Kleurboek van Planes erbij en klaar is kees! Uiteraard zien de heren ook nog heel veel cadeaus voor zichzelf liggen, maar dat was geen onderdeel van de les vandaag. Dus snel naar de kassa; we zijn benieuwd wat ze van de kraamcadeaus vinden!