Geef samen een groepscadeau

Tips om gemakkelijk een groepscadeau te geven

Het verlanglijstje van de jarige bevat vaak een paar uitblinkers: cadeaus die niemand kan betalen. Maar ja, ‘niet geschoten is altijd mis’. Bij speciale momenten, zoals een huwelijk, kraamcadeau of een speciale verjaardag vind ik het persoonlijk ook leuker om een wat duurder cadeau te geven en dan is het fijn als je het met een groep kunt geven.  Koop het cadeau samen, zo bespaar je kosten plus de persoon in kwestie zal je altijd dankbaar zijn. Hier zijn een aantal tips!

Samen een cadeau geven

Wanneer geef je samen een cadeau? Hier zijn veel momenten voor! Bijvoorbeeld met collega’s van het werk zijn, gezamenlijk kraamcadeau te geven. Of met familieleden, het 40 jarig jubileum. Ouders van een klas die samen de juf of meester een cadeau willen geven, samen een zwangerschapsverlof cadeau geven; en zo zijn er nog veel meer momenten!

Het organiseren van een groepscadeau

Nodig iedereen uit voor de groepsapp, stel voor gezamenlijk een cadeau te kopen en vraag wie er mee wil doen. Vervolgens zijn er twee manieren om verder te gaan:

  1. Jouw collega wil bijvoorbeeld een kinderstoel hebben die ongeveer 250 euro kost. Er doen 10 collega’s mee, dus je stuurt iedereen een betaalverzoek voor 25 euro.
  2. Het kan ook zijn dat je eerst geld inzamelt en daarna besluit wat je ervan gaat kopen. Zet erbij hoeveel geld je per persoon ongeveer verwacht, als richtlijn. Maak een betaalverzoek aan, via Tikkie of een andere bank en zorg ervoor dat het bedrag aangepast kan worden. Dan kunnen ze het eventueel nog aanpassen.
  • In beide gevallen; vraag gerust om hulp bij het organiseren. Iemand kan bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het verzamelen van het geld, een ander voor het kopen van het cadeau en weer een ander voor het schrijven van de kaart.
  • Het is altijd handig om de bon te bewaren, voor het geval het cadeau geruild of teruggebracht moet worden.
  • Laat iedereen iets leuks of liefs in een kaart schrijven en geef deze bij het cadeau. Zo weet de ontvanger van wie het cadeau is! Via Greetz kun je tegenwoordig gezamenlijk een groepskaart laten maken
  • Plan een moment waarop het cadeau gezamenlijk wordt gegeven. Vaak zal dit op het feest zelf zijn, maar zorg dat er echt even tijd gemaakt wordt en zorg ook dat iedereen erbij is. Dit maakt het extra speciaal voor de ontvanger.

 

Hou je hoofd koel, er kunnen wat irritaties ontstaan, misverstanden of onduidelijkheden. Denk aan de reden waarvoor je het doet: om iemand heel gelukkig te maken!

Leuke cadeautips

Maar goed, dan blijft nog altijd de vraag; wat geef je dan cadeau. Hierbij wat cadeautips

Heb jij nog een goede toevoeging? Of ooit een hele grote blunder gemaakt met een gezamenlijk cadeau? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de reacties!