Zo maak je een handig verlanglijstje

Zo maak je het ideale verlanglijstje

Onze zoons zijn allebei in juli jarig; wij zijn dus aan het aftellen! Als kind is het natuurlijk heerlijk om bijna jarig te zijn, maar als ouder geeft het mij vooral extra werk. Wat gaan ze trakteren, welk kinderfeestje organiseren en welke cadeaus ga je geven? Dat laatste vind ik echt de grootste uitdaging; want ze hebben al zoveel. Mijn tip: zorg voor een verlanglijstje en hou deze het hele jaar bij. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt!

Het speelgoedboek

Zelf vond ik dit vroeger heerlijk; in het grote speelgoedboek al het speelgoed bekijken en uitknippen wat je wilde hebben. De echte grote speelgoedboeken komen vooral in september en oktober uit, dus wat nu als je eerder jarig bent? De rest van het jaar komen er ook regelmatig folders uit; zorg dat je die bewaart. Daar kunnen de kinderen in bijhouden wat ze cadeau willen hebben of op een groot papier een mooie ‘cadeau collage’ maken!

Potje het hele jaar door

Zeg jij ook meerdere keren per jaar: ‘Vraag maar voor je verjaardag!’ of ‘vraag maar aan Sinterklaas’? Om vervolgens in de eerste week van december hard na te moeten denken wat hij of zij ook alweer zo graag wilde? De oplossing? Een verlanglijstpotje. Als jouw zoon of dochter heel graag iets wil hebben gedurende het jaar, laat je het hem of haar opschrijven op een blaadje of uit het Speelboek scheuren. Kind blij, want zijn wens zit in de magische pot. Jij blij, omdat je het niet kan vergeten én je kind er niet talloze keren om hoeft te vragen, want het zit in de pot!

Foto’s in een mapje

Een wat modernere manier is het maken van foto’s in de winkel. Als hij of zij iets heel graag wil hebben, dan maak je een foto ervan; eventueel ook met je zoon of dochter erbij. De foto app je naar jezelf, bij voorkeur in een speciale map waar je ook andere cadeaus zet. Als iemand wilt weten wat ze cadeau willen hebben, dan kijk je gewoon in deze map!

Ouderwets een brief schrijven

Een leuke activiteit voor rond de feestdagen; laat je zoon of dochter een prachtige ‘oude’ brief naar de Sint (of de Kerstman) schrijven. Hoe? Allereerst door de kaart oud te maken door het witte papier te kleuren met een nat theezakje. Vervolgens schrijf je met een mooie pen de wensen op. Eventueel kan de ouder of volwassene de randjes daarna nog wegbranden voor een echt oud effect. Handtekening eronder en de verlanglijst is klaar.

Een verlanglijstje in op een schrijfblokje

Weet je nog hoe je vroeger een verlanglijstje maakte? In een klein schrijfblokje, waar je dan per blaadje jouw cadeauwens opschreef. Dit schrijfblokje kon je doorgeven en als iemand iets cadeau wilde geven, dan scheurde hij of zij het eruit; zodat niet iemand anders het ook kon geven. Helemaal waterdicht was het niet; want je kon heel eenvoudig zien wat er uitgescheurd was! En als iemand van gedachte veranderde, dan kon je het blaadje niet terugdoen. Maar verder werkte het prima.