9x de leukste kraamcadeaus

9x de leukste kraamcadeaus

Inmiddels is de geboortegolf in mijn omgeving allang voorbij, onze jongste is zelfs een van de laatste in deze golf. Jammer, want ik vind het heerlijk om cadeaus te kopen, dus ook kraamcadeaus! Daarom geef ik jullie graag mijn cadeautips, misschien kunnen jullie iemand anders er een plezier mee doen ūüôā

Een kraammand

Mijn persoonlijke favoriet; een kraammand! Deze kun je geven als iemand met verlof gaat, maar natuurlijk ook als kraamcadeau. Je kunt hier zoveel kanten mee op en dat maakt het zo’n persoonlijk cadeau. Je kunt hem zelf samenstellen of gewoon bestellen. Bij babycadeauwinkel hebben ze ook cadeautasjes; voor als je een wat minder groot budget hebt.

Luiertaart

Een luiertaart mag niet ontbreken in dit rijtje! Ik vind ze altijd leuk om te geven en te krijgen. Verschillende lagen luiers met daarop allemaal leuke cadeautjes voor de baby. Ik heb nu ook een luiertaart gevonden waar je slabbetjes en een tutpopje met naam bij kan doen. Echt superleuk! Je kan natuurlijk ook zelf zo’n taart maken.

Kraamcadeau met foto

Mintens net zo leuk is het om iemand te verrassen met een kraamkado’s met een foto of afbeelding. Dit kan een foto van het baby’tje zijn, een afbeelding van het geboortekaartje of iets anders. Een foto van het baby’tje is soms misschien wat lastig omdat je die niet altijd hebt, maar via Facebook kom je soms al een heel eind. Anders kun je misschien ook aan een trotse opa, oma of tante vragen of ze misschien een leuke foto hebben die je kunt gebruiken.

Een zelfgekozen cadeau

Niet alle cadeaus zijn leuk omdat het perse een leuk cadeau is, soms is het ook echt de gedachte die telt! Zoals toen mijn zoontje zelf een kledingsetje koos voor het baby’tje van een vriendin van mij. Superlief, maar niet omdat het zo’n leuk setje was. Maar omdat hij er zo trots op was om het cadeau te geven!

Om herinneringen te bewaren

De tijd vliegt voor ouders; echt! Voor je het weet zitten ze op het voortgezet onderwijs of doen ze zelfs examen. Leg dus gerust wat mooie momenten vast. Bijvoorbeeld een hand en voetafdruk met een speciale kit.

Een gezamenlijk cadeau

Ik vond het ook leuk om een wat groter (lees Als je met een groep mensen iets wil geven, dan kun je ook een groter kraamcadeau geven. Verzamel geld in met jouw collega’s, familie of mensen van de sportclub en koop een cadeau waar ze écht iets aan hebben of waar ze zelf het budget niet voor hebben. Bijvoorbeeld een luxe kinderstoel zoals de Stokke Tripp Trapp of een babyphone met camera.

Een klassiek kinderboek

Last but not least; een klassiek kinderboek! Zoals bijvoorbeeld Rupsje nooit genoeg. Het verhaal van Rupsje nooit genoeg is voor de kleinste, die heerlijk genieten van het vrolijke verhaal. Mijn zoontje van vier kent het verhaal helemaal uit zijn en vind het schitterend dat dat kleine rupsje zoveel eet. Inmiddels heb je ook van Rupsje nooit genoeg ook veel merchandise; leuk voor de kleinste!

Een gepersonaliseerd kinderboek

Misschien nog wel leuker dan een klassiek boek voor kinderen; een kinderboek met jouw eigen naam! Bijvoorbeeld van Bimibooks, die echt leuke onderwerpen heeft. Ook bij YourSurprise vind je leuke ook veel leuke boekjes die je kunt personaliseren, zoals Dikkie Dik, Woezel en Pip en zelfs Rupsje Nooit Genoeg!

Speelgoed

Waar je bij het kiezen van babykleding nogal met smaak te maken hebt, zit je met speelgoed al snel goed. Hoewel een baby in het begin met enkele speeltjes al meer dan tevreden is, komen er later tijden aan waarin het speelgoed niet is aan te slepen. Je kunt dus gerust speelgoed kopen dat voor wat oudere kinderen is.
Met speelgoed dat naast leuk ook nog eens goed voor de ontwikkeling is scoor je extra punten. Minpunten scoor je met speelgoed dat wel leuk is, maar verschrikkelijk veel (of irritant) geluid produceert.